neljapäev, 11. märts 2010

Pasta türgi ubade ja sidrunimaitselise koorekastmega

Pole mingi uudis tegelikult, et sidrun ja pasta sobivad hästi kokku, aga ometi unustan selle alati ära ja siis kui jälle teen miskit olen üllatunud, et oi, kui suurepärane. Ühte eriti lihtsat sidruniga pastat olen teinud Jamie Oliveri retsepti järgi ja sinna läkski vist ainult sidrun, oliiviõli, seedermänniseemned ja parmesan. (aa, valetasin! olen teinud kahte, seda Jamie oma ja seda Nigella oma).
Seekord tegin veidi tihedamat kastet retsepti põhjal, mille leidsin ajakirjast Cook vegetarian! (juuli 2009). Natuke ühtteist muutsin koostisainetes ja kogustes, aga mitte ka palju.

Pasta türgi ubade ja sidrunimaitselise koorekastmega
kolmele

pastat (kasutasin spagette, ajakirjas soovitati pappardellet, ilmselt oleks hea ka linguine vms)
25 g magedat võid
2 küüslauguküünt
300 ml 35% rõõska koort (lahjemat ei maksa panna, muidu läheb tükki)
hakitud värskeid maitsetaimi, nt tüümiani, rosmariini ja salveid (mul oli ainult rosmariin ja panin seda u 1 spl. 2 spl oleks isegi mõnusam, originaalretseptis oli 4 spl, see läheks päris ürdiseks, aga maitse asi)
1 sidruni riivitud koor ja pigistatud mahl
80 g riivitud Parmesani või muud sarnast juustu
värskelt purustatud musta pipart
300 g türgi ube

1. Pane pasta jaoks vesi keema ja lisa ka soola. Keeda pasta. Kuna minul said potid otsa, keetsin ka oad koos pastaga. Kuna pasta keetmiseks läks 7 minutit ja ubade jaoks veidi vähem, lisasin oad siis kui pasta oli 2 minutit keenud. Pärast kurnasin koos sõelal ja lisasin kastmele. Kui soovid, võid oad muidugi ka eraldi keeta, aga ausalt öeldes ei näegi selleks põhjust.
2. Haki küüslauk peeneks. Kuumuta pannis või, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni küüslauk hakkab mõnusasti lõhnama ja või kergelt vahutama. Ära küüslauku pruunista, jälgi hoolega.
3. Lisa rõõsk koor ja kuumuta peaaegu keemiseni, lisa maitsetaimed, sidrunikoor ja -mahl. Lisa Parmesan ja sega kergelt läbi. Lisa veidi pipart, vajadusel soola ja kuumuta veel veidi madalal kuumusel.
4. Lisa kurnatud pasta ja oad kastmele ja sega läbi ning serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: