reede, 12. märts 2010

Kikerherned kartuli ja spinatiga

Jäi ühes Good Foodis silma selline kikerherneroog. Ükspäev hakkasin tegema, aga selgus, et kikerherned olid otsas. Tartust õnnestus hankida kuivatatud kikerherneid ja hommikul tuli uskumatul kombel meelde need vette pehmenema panna. Kui rooga tegema hakkasin avastasin, et tegelikult on tegemist põhimõtteliselt selle meie lemmiku kikerhernesupi tahkema, kooreta versiooniga. Natuke naljakas siis tundus selle tegemine, kuid muidugi oli väga maitsev ja laps sõi ja kiitis. Seda juhtub ikka väga harva.
Pannile läks niisiis:

6 keskmist kartulit
veidi õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kasin teelusikatäis jahvatatud koriandrit ja sama palju ka jahvatatud vürtskööment
pool tl kurkumit
1 purk kikerherneid või kuivatatud kikerherneid, leotatult ja keedetult (kui keedad kikerherneid nt kerges puljongis, hoia see alles ja lisa hiljem roale)
3 spl tomatipüreed
külmutatud spinatit

1. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees enam vähem pehmeks (selleks kulus üsna vähe aega).
2. Haki kartulite keemise ajal sibul ja küüslauk ning hauta õlis pehmemaks. Lisa maitseained, sega läbi, lisa kikerherned ja veidi (50-100ml) vett või kikerhernekeeduvedelikku. Lisa tomatipüree. Kuumuta läbi.
3. Lisa spinat (kui on külmutatud, siis lase spinatil sulada). Kõige viimasena lisa kartulid ja kuumuta veel läbi. Lisa maitse järgi soola või pipart.

4 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Oi, tundub isuäratav! Tegin täna Sinult malli võetud retsepti järgi lillkapsarooga - küpsetasin ahjus kooreses segus.

ütles ...

Eva, täitsa lõpp, ei suuda ise seda lillkapsavormi leida :( nagu haihtunud blogist, kuidas sa ta leidsid?
Ja rõõm kuulda, et siit inspiratsiooni võib leida!

Eva P. ütles ...

See ei olnudki selline konkreetne retsept, aga soovitus, et sellist ahjuvormi (köögiviljad, kooreses segus) võib teha mistahes köögiviljadega :) Olen sellise vormi oma põhimenüüsse võtnud!

ütles ...

Aa, selge, jah. Mul on sellest lillkapsa-juusturoast (millele ma arvasin sind viitavat) üldse siia kirjutamata jäänud :)