reede, 19. märts 2010

Suitsutursasupp


Kalasupp valmis seekord tänu nami-nami # 25 kooskokkamisele veidi teistsugune kui harjunud olen. Aluseks oli see tummise suitsutursasupi retsept siin. Muutsin tegelikult kõiki koguseid ja lisasin mõne asja, nii et panen siia ka oma variandi kirja.
1 porru
1 sibul
praadimiseks võid
4 kartulit
veidi lillkapsast ja brokolit
8 dl puljongit
4 dl piima
u kolmveerand suuremat karpi Merevaiku või muud juustu
200 gr suitsutursa liha (u 350 grammisest kalast (ilma peata) sain 200 gr)
veidi krevette soolvees
1. Lõika porru ketasteks ja sibul väikesteks tükkideks. Pane või potti, lisa porru ja sibul ja kuumuta u 5-8 min.
2. Koori kartulid, lõika kuubikuteks, lisa pehmenenud porrule-sibulale. Lisa puljong ja piim ning kuumuta keemiseni. Keeda tasakesi, kuni kartulid on peaaegu pehmed.
3. Lõika lillkapsas ja brokoli väikesteks õisikuteks. Lisa lillkapsas ja keeda veidike. Lisa merevaik, brokoli ja suitsutursk ja kuumuta mõni minut. Kui tuli on kinni keeratud, lisa krevetid.

1 kommentaar:

ütles ...

Endale meenutuseks, et tegin veel u sellist, aga oli hea kalapuljong, värsked kartulid, porru, kaks tavalist heigifileed, üks suitsuheik, peterselli, tilli, vahukoort ja merevaiku. Mmmuah, küll oli maitsev.