pühapäev, 14. märts 2010

Üks lihtne soolane küpsetis kartulite, sibula ja juustuga, Good Foodist.

Mina panin sinna sisse:
u 600 g kartulit
kaks mugulsibulat
80 g tavalist juustu ja 150 g parmesani moodi juustu, sest mul lihtsalt olid need juustud olemas
väike sorts 35% rõõska koort (tundus, et äkki jääb ilma kuivaks)

tahtsin veel panna ka tsipake rosmariini ja tüümiani (värskeid), aga kuidagi läks meelest..

500 g lehttainast (mul sattus mingi väga pärmitainane lehttainas seekord, täitsa teistmoodi oli)
1 muna

Keeda kartulid ja suru kergelt puruks. Prae sibul enam vähem pehmeks, aga ära väga pruunista. Lisa purustatud kartulitele. Osa juustust riivi juurde, osa tükelda. Lisa soola, pipart, rõõsk koor, maitsetaimed. Sega segamini.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli tainas piklikuks tükiks, umbes ahjuplaadi pikkuseks ja laiuseks. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas sinna peale. Tõsta täidis pikliku hunnikuna tainale ja tõsta külgedelt tainas üle täidis ja kinnita kuidagi :) Mina lõikasin ära ka otsad, kuna need jäid üle panni serva rippuma. Klopi muna lahti ja pintselda pirukas üle ning küpseta 30 minutit.
Maitses eriti hästi jahtunult ja ka järgmisel päeval.

1 kommentaar:

irmasista ütles ...

Vääääga önnestunud välimusega!