laupäev, 21. märts 2009

Kuivainete kriisi kaneelirullid

Olen kord varem ka kaneelirulle teinud - tulid jube head. Seekord oli nii, et poole tegemise peal selgus, et valge suhkur on otsas - panin pool osa pruuni suhkrut. No ja siis selgus, et jahu on ka otsas - õnneks leidus täisterajahu - tuli 300 gr seda panna. Tainas tuli tsipa paksem kui eelmine kord ja mitte nii pehme ja algul tundus, et ei taha kerkida ka, aga lõpuks oli kahekordne kogus tainast siiski olemas ja võis rulle keerama hakata. Uut netilehekülge perenaine.ee sirvides jäid silma ühed krussis saiad kirssidega ja mõtlesin, et võiks oma kaneelirullid ka uut moodi krussi keerata. Päris toredad jäid, aga klassikalise rulli sisse (tegin võrdluseks selliseid ka paar tükki) jäi rohkem täidist, sest suure väänamisega pigistasin saiakihtide vahel osa täidist välja.
Retsept on küll nami-namis saadaval, aga kirjutan ta igaks juhuks siia ka üles:

50 gr pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 gr võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 gr nisujahu

täidiseks:
100 gr võid
1 dl suhkrut
0,5 spl kaneeli

Lahusta pärm vees. Sulata või ja sega piimaga kokku. Lisa pärm. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu ja sõtku siis kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida (ma millegipärast mäletasin, et kahekordseks oli vaja kergitada ja ootasin seda umbes 2 tundi).

Täidise valmistamiseks sulata või ja sega suhkru ja kaneeliga. Sõtku tainas kergelt jahusel tööpinnal läbi ja jaota kolmeks. Rulli iga tainaosa 23x30 cm tükiks. Määri täidis peale ja keera rulli (alustades laiemast servast). Lõika rullide 2-3 cm paksusteks tükkideks ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

No mul nüüd kaneelirullide isu peal, kuigi tegelikult peaks vist ikka hoopis putru tegema :)
Tore lugeda, et ka täisterajahuga õnnestuvad..

ütles ...

Õnnestusid vist jah, kuigi mulle tundub, et tavalise nisujahuga ei läinud nii kiiresti kõvaks. Eile olid nad maitsvad ahjus soojendatult, aga niisama tundusid liiga kõvad. Äkki vähem siis üldse jahu panna?

MARDIKAS ütles ...

Mina panen ahjust tulnud saiadele puhta, aga märjaks tehtud nöudekuivatamis käterätiku peale ja selle peale omakorda kuiva froteekäterätiku. Siis ei lähe nad kövaks! Nii tegi alati minu ema.
Aga saiad on sul ahvatlevad!