
Retsept on küll nami-namis saadaval, aga kirjutan ta igaks juhuks siia ka üles:
50 gr pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 gr võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 gr nisujahu
täidiseks:
100 gr võid
1 dl suhkrut
0,5 spl kaneeli
Lahusta pärm vees. Sulata või ja sega piimaga kokku. Lisa pärm. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu ja sõtku siis kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida (ma millegipärast mäletasin, et kahekordseks oli vaja kergitada ja ootasin seda umbes 2 tundi).
Täidise valmistamiseks sulata või ja sega suhkru ja kaneeliga. Sõtku tainas kergelt jahusel tööpinnal läbi ja jaota kolmeks. Rulli iga tainaosa 23x30 cm tükiks. Määri täidis peale ja keera rulli (alustades laiemast servast). Lõika rullide 2-3 cm paksusteks tükkideks ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.
3 kommentaari:
No mul nüüd kaneelirullide isu peal, kuigi tegelikult peaks vist ikka hoopis putru tegema :)
Tore lugeda, et ka täisterajahuga õnnestuvad..
Õnnestusid vist jah, kuigi mulle tundub, et tavalise nisujahuga ei läinud nii kiiresti kõvaks. Eile olid nad maitsvad ahjus soojendatult, aga niisama tundusid liiga kõvad. Äkki vähem siis üldse jahu panna?
Mina panen ahjust tulnud saiadele puhta, aga märjaks tehtud nöudekuivatamis käterätiku peale ja selle peale omakorda kuiva froteekäterätiku. Siis ei lähe nad kövaks! Nii tegi alati minu ema.
Aga saiad on sul ahvatlevad!
Postita kommentaar