teisipäev, 6. september 2011

Brita tort

Millest nüüd alustadagi... Äkki Britast, sest Brita on kõige kauem oodanud. Õigupoolest olen seda torti teinud kolm või neli korda selle suve jooksul. Peamiselt maasikatega, ühe korra vaarikatega. Ükskord lugesin retsepti valesti ja segasin jahu ja piima kokku ja lisasin siis või-muna-suhkrusegule. Päris imelik oli, aga kokkuvõttes see midagi ei muutnud. Viimati hüppasin retsepti lugedes üle lõigust, kus oli vaja beseekiht teha ja biskviidile valada. Kahtlustasin küll kooki ahjust välja võttes, et on kuidagi teistsugune, et seda besee osa nagu õieti pole, aga oletasin jällegi, et ju nii peab siis. Kui lõpuks aru sain, ei jäänud muud üle, kui teha beseekiht ja see eraldi küpsetada. Lõpuks jäi siis biskviit, kohupiimakreem, vaarikad, biskviit, kohupiimakreem ja besee. Suurepärane tort :)

Brita tordi retsepti soovitan vaadata nami-namist: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q
=detail&pID=2982 Kasutasin seda retsepti nii maasikate kui vaarikatega tordi puhul.

Hiljem: Ja näib, et pean korra veel tegema seda torti, sest lõbusa õhtu käigus tehtud pildid on hämarad ja udused :)
Veel hiljem: Tegingi veel ühe Brita, emale sünnipäevaks, vaarikatega. Võib tõdeda, et neljandal korral õnnestus kõik täiuslikult. Või noh, mandlilaastud unustasin :) Aga ülejäänud oli kõik suurepärane. Ühe tüki võtsin pärast koju kaasa ja sellest tegin pilti ka :)

Ja veel hiljem (6.09.2013)
: Mu ema tegi Brita torti, milles kasutas biskviidiosa jaoks rukkijahu, sobis väga hästi, soovitan julgelt! Ka punased sõstrad sobisid sinna hästi.

Kommentaare ei ole: