esmaspäev, 26. september 2011

Porgandi-läätsesupp

Oli selline säästunädal ja tegin igasuguseid lahedaid toite siis :) Näiteks väga lihtsat ja eriti mõnusat püreestatud porgandi-läätsesuppi. Olen näinud igasuguseid ägedaid porgandi-läätsesupi retsepte, aga nüüd kui vaja oli ei leidnud ühtegi. Ega mul suurt midagi kodus polnud ka, nii et selle lihtsa supi sisse läks:

veidi võid ja õli
1 sibul
4-5 porgandit
paar peotäit läätsi - mul olid pruunikad läätsed, usun et punased oleksid veel mõnusamad.
jahvatatud koriandriseemneid
soola ja musta pipart
vett või puljongit - mul oli parematest päevadest alles veidi puljongikontsentraati, kasutasin selle ära

Koori sibul ja porgand ja haki mõlemad keskmise suurusega tükkideks. Kuumuta potis või ja õli ja prae sibulat veidi aega keskmisel kuumusel, nii et sibul kõrbema ei läheks. Lisa porgand ja prae veel pisut. Lisa koriander, sega läbi, vala vesi peale. Vett vähemalt nii palju, et kõik oleks ilusti kaetud, pärast siis saab vaadata, kas on vaja lisada, aga ilmselt on :) Punased läätsed keevad pehmeks päris ruttu, ehk mingi kümne minutiga. Prununidega läheb pisut kauem, nii et need siis võiks ka lisada põhimõtteliselt kohe, kui vedelik kuumaks on läinud. Lisa soola ja pipart ka. Kõik kõik on pehme, püreesta saumiksriga.

Kommentaare ei ole: