neljapäev, 29. september 2011

Pärmitainapirukad köögiviljakarri moodi täidisega

See siin on nüüd rohkem nagu mustand, mitte korralik blogiartikkel ja pigem nagu enda tarbeks, aga kui keegi saab inspiratsiooni, siis on ju väga tore. Sest tahaks proovida veel ühte pärmitaina varianti (kui need üldse saavad erinevad olla) ja siis muidugi pilti ka teha. Aga panen olemasoleva kirja, sest nagu kogemused ütlevad, kui kirja ei pane, siis hiljem on kõik peast haihtunud.
Pirukad on põhimõtteliselt nagu pärmitaina samosad. Ja küpsetatud ahjus, mitte rasvas. Olid väga maitsvad. Laps mul ka sõi paar tükki (väga ootamatu käitumine tegelikult) ja need on toredad pirukad ka selles mõttes, et nagu väike toiduports taina sees. Et võtad kodust karri kaasa mitte plastmasstopsis vaid pärmitainas. Mõnusad toekad pirukad. Oeh, ja nüüd ajasin endale isu peale, et mine või homme Elevandist läbi, et üks
ports nende hõrgutavaid samosasid osta...

Tegin pärmitaina 3 dl piimast, 14 g pärmist ja 7 dl nisujahust. Lisaks siis ka veidi sulatatud võid, suhkrut ja soola.

Sellise tainakoguse juurde tegin täidise, kuhu läks kaks tõeliselt suurt kartulit, kolm üsna suurt porgandit ja samuti suur peotäis külmutatud herneid. Lisaks veel pool sibulat, väiksem teelusikatäis jahvatatud vürtskööment, koriandrit, veidi kurkumit. Ja lihtsalt et jäi näppu üks ras el hanout maitseainesegu, panin seda ka. No ja soola veel ja vett ka.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas need on need, mis olid kunagi "krishnapirukad", indie-pidudel pakuti 10.- krooniga... Igatsen neid, aga ma ei tea, mis nende nimi on ja templisse ka ei lähe.

ütles ...

Nende sarnased jah, samosad oli pirukate nimi. Õiged oleks teistsugusest tainast ja tavaliselt ka rasvas praetud. Praegu saab samosasid Elevandist. Väga maitsvad on.