teisipäev, 6. september 2011
Baklažaani-saia-tomati küpsetised pesto ja juustuga
Ostsin hiljuti üle pika aja ühe kokaraamatu - the accidental vegetarian, autoriks Simon Rimmer. Poest ma poleks seda ostnud, sest retseptid on kohati võõrad ja keerukad ja pilte pole juures. Netist ostsin, sest seal eelvaates olid pildid küll. Retseptid on tegelikult muidugi huvitavad ka ja koogid on kõik päris pöörased (näiteks ühe kohta ütleb autor: "this pud is so sexy that if it was a girlfriend you wouldn´t take it home to meet your parents!").
Võtsin nüüd kätte ja katsetasin üht - Aubergine butty with pesto. Küpsetama pidi seda asja küpsetusrõngas, mida mul muidugi polnud, nii et tegin poole väiksemad asjad muffinivormides. Loomulikult jäi maitsev, koostisained juba olid sellised.
Vaja läheb
1 suurem baklažaan
õli
1 ciabatta
mõned küpsed tomatid (mul läks vist 4 väiksemat)
pestot (võimalusel värsket või isetehtud)
12 viilu mozzarella juustu
6 paksemat viilu kitsejuustu
Muidugi võib teha ka ühe juustuga ja tegelikult oli algses retseptis ainult mozzarella, aga kitsejuust kogus rohkem populaarsust ja tasub proovida
Ahi kuumuta 200 kraadini ja vaja läheb ka muffinipanni.
Lõika baklažaanid u 1 cm paksusteks viiludeks ja praeg pruunikaks. Mina lasen baklažaaniviiludel alati enne kergelt soolaga kaetult seista ja kuivatan siis köögipaberiga, aga ma ei tea, kas sel tegelikult ka mingit positiivset efekti on :) Peaks testima. Lõika ciabatta hästi õhukesteks viiludeks ("the thickness of a pound coin") ja tomat ka üsna õhukeselt.
Roa kokkupanekuks määrisin kõigepealt vormid muffinipannis oliiviõliga (või oli see või? vist ikka õli), siis surusin iga vormi põhja baklažaani, nii et põhi oleks kenasti kaetud. Baklažaani peale tomativiil, sellele veidi pestot, seejärel saiaviil ja mozzarella viil, ja pisut pipart ka ehk, ja siis edasi nii kuidas mahub või mõnus tundub. Kõige peale siis 6le kitsejuust ja 6le mozzarella. Küpseta ahjus u 15 minutit, nii et juust saab sulada ja kõik mõnusasti kokku küpseb.
Serveerimiseks tõstsin taldrikule kuhja rukolat ja selle peale kaks küpsetist.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar