kolmapäev, 8. oktoober 2008

Klausi supp

Lugejate palvel..või pigem vist vajadusest tulenevalt kirjutan siia nüüd, kuidas TÄPSELT seda Maailma lihtsaimat suppi ehk Klausi suppi tehakse. (Ma ei tea, kuidas retseptis reavahed kohati topeltlaiad tulid, aga ära nad igatahesei lähe, proovisin kõiki variante, mida oskasin :(Loodan, et hullusti ei sega.)

Igaks juhuks. Et sellised nad siis on. Pisikesed oranžid:


Ja suured...eee..rohelised?



Erinevate nimedega lihtne läätsesupp. Jätkub lahedalt neljale. Aega kulub umbes 25 minutit:

Vaja läheb:

1-2 spl võid, sibula jm praadimiseks
1 sibul
1 küüslauguküüs

1 porgand

1 liiter vett

2 puljongikuubikut

1 purk (400 gr) purustatud tomateid
150-200 ml (umbes tassitäis) läätsesid
soola-pipart

natukene maitsetaimi, kui on; näiteks natukene tüümiani või basiilikut või peterselli..

1. Koori küüslauk ja haki peeneks (kõigepealt vajuta ta laiaks ja siis on lihtne hakkida). Lõika sibul pooleks, koori ning viiluta. Koori porgand ja lõika kuubikuteks, või ribadeks (umbes 5 mm).
2. Kuumuta potis kaane all või, sibul ja küüslauk. Sega natuke, lisa porgand, pane kaas peale tagasi ja hauta köögivilju 5 minutit.

3. Lisa vesi, lase uuesti kuumaks ning pudista sisse puljongikuubikud. Lase paar minutit keeda.
4. Vala juurde purustatud tomatid ja läätsed.
5. Oranžide läätsede puhul keeda suppi veel umbes 10 minutit, roheliste (puhul natuke rohkem). Maitse, lisa vajadusel soola ja natuke pipart ning maitsetaimed.



4 kommentaari:

irmasista ütles ...

Pakuks, et tegemist on Pöhja-Aafrika igapäevase toiduga (eriti Ramadani ajal). Kui ma ei eksi siis pakutakse sarnast Tallinnas Aia tänava otsas Aafrika restoranis ka...mis ta nimi oligi?

ütles ...

Tegemist on ka näiteks meie hädaabi toiduga, kui laps pole tükk aega söönud, siis seda suppi ikka sööb. Ja eks neid läätsesupi variante vist on hõrgumaidki. VÕiks proovida.

Anonüümne ütles ...

millega puljongikuubikuid võiks asendada?

ütles ...

Puljongikuubikuid võiks asendada puljongiga või mitte millegagi. Kui on sellerit ja porgandit ja sibulat ja parasjagu maitseaineid, siis saab ilusti ka ilma puljongita hakkama, veest piisab.