reede, 18. juuli 2008

maailma kõige lihtsam supp...

(kopeerisin siia oma vanast blogist, et retseptid ikka üheskoos oleksid. Siin siis ka natuke muud juttu, aga las ta olla, eks :)

....mis on ka väga maitsev ja väänik ütleb selle kohta: minu lemmiksupp. Kuigi ta ütleb ka kikerhernesupi kohta sama.. Täna tegin selle valmis näiteks koristamise ajal. Üldse olin ma eriliselt tubli täna, aga see oli ka kohutavalt väsitav. Ja siis pool päeva vaidlesime Pärdiga ja hullumaja ja kolme paiku oli hetk, et puhkan natuke, istusin terrassil tooli peal, Pärt toimetas omaette. Pärast selgus, et pani naabritädi toodud nartsissid vaasi ja enda korjatud võililled vaasi ja lõpuks korjas õuest annu junnid kokku ja viis need metsa alla. Vot selline laps oli. Aga siis see supp, mille saab koristamise käigus valmis teha.
1. Prae sibul võis. Veidi pehmeks.
(Kui on ja hetk aega sellerit hakkida, siis see on väga hea supi sees. Aga porgandit vaevalt kellelgi aega lõikuda oleks...)
2. Kalla vesi peale ja puljongikuubik hulka
3. Lisa purk purustatud tomateid
4. Lisa paras ports läätsi
5. Kui juhtub olema basiilikut või tüümiani või midagi, siis viska aga potti.
6. Pipart ja soola ka kui vaja. Põhimõtteliselt võib teha ka riisiga seda suppi. Nimetaksin selle supi Lottest inspireerituna Klausi supiks või laisa looma supiks või koristuspäeva lõunasupiks.

Kommentaare ei ole: