kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Shaun Hill The Cook´s Book-is:

Linnu juurde tehtud täidist võib küpsetada kahte moodi: suruda täidis linnu rinnanaha alla, nagu on tehtud allpool oleva vesikressi-aprikoosi täidisega, või pakkida täidis fooliumisse ja asetada vähemalt 20 viimaseks minutiks küpseva linnu juurde, nagu lihatäidis allpool. Täidise asetamine linnu sisse ei ole väga hea variant, kuna kuum õhk jõuab täidiseni alles siis, kui lind on juba päris küps.
/ -- /
Kui soovite täidise küpsetada linnu sees, siis on parem teha nii, et surute täidise kaela juurest naha alla, mitte sisemisse õõnsusse. Linnu sisse pandud täidis ei saa piisavalt palju kuumust ega anna seetõttu linnu tekstuurile ega maitsele oluliselt juurde, kuid naha alla topitud täidis küpseb korralikult, kaitseb liha liigse kuumuse eest, ja aitab tänu rasvainele säilitada ka linnuliha mahlasuse

Kommentaare ei ole: