esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Õhukesed ahjukartulid ja lõhe



Oli kiire, aga millegipärast pidid olema ahjukartulid. Niisiis koorisin kartulid juba varem ära ja jätsin külma vette. Pärast lõikasin õhukesteks viiludeks, ladusin ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin ahjus. Kõigile meeldis, isegi lapsele (tutvustasin neid tšipsidena).

Juurde sõime lõhet, mille retsepti leidsin nami-namist.

Lõika kala suuremateks, u ampsusuurusteks tükkideks, või kaheampsusuurusteks.. Seejärel marinaad: 100 ml valget veini, 50 ml sojakastet, 4 spl suhkrut, 4 spl õli, veidi soola. Keeda poole vähemaks.
Prae ettevalmistatud lõhetükid u 3 min jooksul mõlemalt poolt kergelt kuld-pruunikaks. Määri marinaad lõhetükkidele või tõsta kala nt ahjuvormi ja vala marinaadiga üle (nagu mina tegin). Lase veidike seista või ära lase seista ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 5 minutit.

Lõhe jäi väga pehme ja mahlane ja kergelt magus. Teen kindlasti veel.

Pilt ei tulnud ilus, kiiruga igaks juhuks tegin, aga esialgu jätan ta ettekujutuse andmiseks siia. Kui parema teen panen uue.


2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Kartulite valmimisajaga saab nii tõesti mängida. Teen veel sellise triki, et keedan neid ka veel enne ahju panemist soolvees ca 4-5 minutit, siis küpsevad kiiremini ega jää üksteise külge ka.

ütles ...

Mul nad ligunesid päris pikalt, see vist ka mõjutab miskitmoodi? Võimalik, et proovin ka keetmisega.