neljapäev, 14. jaanuar 2010

Kõrvitsa-kondenspiimakook


Magusast sai esimeseks pääsukeseks nami-nami foorumist leitud ja algselt kõrvitsapüree purgi pealt saadud kondenspiima-kõrvitsakook, sest oli lihtne valmistada ja kondenspiim... teate isegi ju :)

Kahjuks mulle eriti ei maitsenud. Polnud muidugi otseselt halb, aga minu jaoks oli liiga pehme ja kuidagi... no ei istunud selline tekstuur ja maitse mõttes oleks tahtnud midagi hapukat või teravat juurde. Võib-olla oli ka mu püree liiga vedel ja öö otsa marliga kaetud sõelal nõrgumine aitaks asja parandada.

Kõrvitsa-kondenspiimakook

Koogipõhjaks, 24 cm vormi jaoks, kasutasin

95 gr toasooja võid
25 ml toasooja piima
pisut soola ja suhkrut
pool munakollast
125 gr jahu

Sega kõigepealt või pehmeks, lisa piim, suhkur ja sool. Sega, siis lisa munakollane ja lõpuks jahu ja sega kiirelt kokku ja tõstka külmkappi paariks tunniks seisma. Võta kapist välja, ära enam sõtku, rulli lahti ja tõsta koogivormi.

Täidiseks

400 gr kõrvitsapüreed
400 gr kondenspiima
2 muna
nelki, kaneeli, muskaatpähklit - kokku umbes supilusikatäis, muskaati vaid pisut, eks

Sega kokku, vala vormile ja küpseta kõigepealt 225 kraadi juures 15 minutit ja siis 175 kraadi juures 40 minutit.


4 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Täitsa usun, mis Sa kirjutad. Kondenspiim ja kõrvits on mõlemad sellised magusa-läägevõitu asjad ja ehk tõesti ei sobi kokku. Meil Maris proovis ka seda kooki teha ja tema polnud ka vaimustuses.

Kr6bin ütles ...

Aga lusikas on ülivahva :)

ütles ...

Aitäh, Kr6bin :)

irmasista ütles ...

meil on ka selline laste nuga-kahvel-lusikad komplekt, mulle väga meeldib:)