kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Kõrvits

Alustuseks kõrvitsast.
Kõrvitsapüree, mida saab kasutada igasuguste kookide ja jookide ja ma ei tea veel mille tegemiseks:

Lõika kõrvits pooleks ja siis veel pooleks. Aseta, lõikepool allapoole, küpsetusplaadile ja pane ahju. Küpseta 200 kraadi juures, kuni koor on krimpsus ja sisu pehme. Võta kõrvits ahjust välja ja lase jahtuda. Tõmba koor ära ja pane sisu köögikombaini ning püreesta. Kui vaja jäta püree marliga kaetud sõelale nõrguma. Vedelikku tuleb sealt päris korralikult. Minul tekkis ühest kõrvitsaveerandist terve ahjupannitäis vett, aga see kõrvits oli ka pärast küpsemist täitsa lössis. Teine oli veidi vähem aega ahjus, selle tõstsin pärast püreestamist portsu kaupa natukeseks sõelale ja siis kaussi, sai ka veidi vett välja.



Tegin kõrvitsajooki, kuhu läks

vahukoort
piima
õunamahla
banaani
kaneeli, nelki, muskaati (panin tegelt sutsu piparkoogimaitseainet :)
mõned suured lusikatäied kõrvitsapüreed
Minu meelest tuli hea jook. Laps ütles, et fuih. Täiesti arusaamatu, maitses nagu korralik jäätisekokteil.

Kõrvitsasuppi tegin ka, aga mitte püreest vaid tervest kõrvitsast.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

See jook tundub väga põnev!!