reede, 20. november 2009

Üks miljonist juurviljavormist

Peab vahepeal postitama ka lihtsaid häid toite, muidu pole pärast midagi süüa teha :) Niisiis, kõigepealt - lihtne koorene vormiroog. Olen teinud nii porgandi-kartuli-juurselleriga kui kartuli-pastinaagiga, nii et kasutada võib erinevaid juurikaid. Siin praegu üks konkreetne retsept kartulist ja juursellerist.

Juurviljavorm

1 väiksem porru
6-8 kartulit
pool juursellerit
200 ml 35% rõõska koort
võid, soola, pipart

Haki porrulauk ja prae mõnusasti või sees pannil või ahjuvormis (viimati praadisin pliidil keraamilisest ahjuvormis) enam vähem pehmeks. Pane ahi sooja. Haki ka kartulid ja juurseller, pane vormi. Vala peale rõõsk koor, lisa soola ja pipart. Tõsta ahju. Küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega. Mõnikord teen seda vormi kaanega potis, siis on kaas suurema osa ajast peal. Lihtsalt keraamilisele vormile olen fooliumi peale pannud. Pärast ilma fooliumita aeg ajalt väheke seganud, et pealt ära ei kuivaks.

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Tänud inspiratsiooni eest :)

ütles ...

Rõõm kuulda! Aitäh!