teisipäev, 3. november 2009

Tuunikala-kikerhernesalat


Lugesin lõunasöögi juurde ühte kokaraamatut, mis tükk aega juba puutumatult riiulis on seisnud. Leidsin sealt igasugu uusi asju ja selgus ka, et kikerherned ja kuskuss koos on suurepärane valguallikas. Eriti rõõmustav oli see seetõttu, et tegin mõned päevad tagasi ühte lihtsat salatit, kus olid koos kikerherned ja kuskuss. Salat oli väga maitsev pealekauba.


Tuunikala-kikerherne salat
101 fish and seafood dishes (GoodFoodi väike kokaraamat)
100 g kuskussi (no panin ikka täitsa huupi seda tegelikult)
200 g tuunikala oliiviõlis
400 g kikerherneid soolvees
140 g väikseid ploomtomateid vms
veerand kurki
poole sidruni mahl
2 spl hakitud münti (seda muidugi polnud)

1. Valmista kuskuss (kalla keev vesi peale).
2. Tahtsin soojemat salatit, nii et kuumutasin kikerherneid enne salatisse panemist kergelt võis.
3. Nõruta tuunikala, hoia õli alles. Aja kuskuss kahvliga kohevile. Lisa tuunikala, kikerherned, tomatid ja kurk ning sega segamini.
4. Sega omavahel tuunikala õli, sidrunimahl, münt, veidi soola-pipart. Vala salatile, sega läbi ja serveeri.

Kommentaare ei ole: