reede, 20. november 2009

Kalasupp

Veel üks toit meeles pidamiseks kui mõistus otsas ja miskit süüa ei oska teha on üks järjekordne kalasupp.

Kalasupp tomati ja apelsiniga

1 sibul
3 keskmist porgandit
2 sellerivart
1 küüslauguküüs
paar tüümianioksa
1 purk purustatud tomatit
veidi kangemat tomatipastat
sorts valget veini
ühe väga suure apelsini mahl
puljongit
mõned valged kalad (nt 500 gr külmutatud heiki vms)
natuke oliiviõli köögiviljade praadimiseks

Haki sibul, porgand, seller. Kuumuta potis oliiviõli, lisa hakitud köögiviljad ja kuumuta mõnusasti pehmemaks. Haki küüslauk, lisa köögiviljadele. Kuumuta veel väheke. Lisa tomatikonserv ja tüümianilehed. Sega läbi. Lisa vein, kuumuta keemiseni. Lisa apelsinimahl, puljong ja keeda tasakesi , nii kaua kui vaja, et köögiviljad oleks enam vähem pehmed. Vahepeal tükelda kala. Lisa see supile ja keeda veel umbes 5 minutit.

Kommentaare ei ole: