reede, 28. november 2008

Piparkoogi-toorjuustukook



Mõtlesin, et proovin järele. Marjade ja igasugu muude lisanditega juustukoogid pole nagu päris "see" ja kui juustukooki tahan, siis ikka seda New Yorgi oma. Aga piparkoogitainaga tundus põnev, nii et võtsingi ette. Eile tegin piparkoogitaina, kuhu läks väga palju suhkrut, osaliselt siirupina (mul kahjuks oli ainult heledat, nii et tainas jäi ka üsna hele), sama palju võid ja veel suur hunnik jahu. Tegin valmis ja jätsin tänaseni külmkappi seisma. Retsept on nami-namist.




Hommikupoole rullisin taina lahti, Pärt sõi mõnuga, arvas, et täpselt nagu piparkoogitainas :) Milline kompliment :)

Koogi retsept on päris samuti nami-namist ja kuna tegin täpselt retsepti järgi, siis siin ta on. Segasin juustutäidise kokku ja küpsetasin selle koogi ära. Pärt soovis piparkoogikaunistused ise teha. Tegi mitu väikest suvalist kuju, sest meil vorme pole ja käepäraste vahenditega kuidagi seal mässas. Panni peal otsustas väikesed osad kokku liita ja siis tuli selline kaunistus:

Enne kaunistuse alla jõudmist seisis kook veel külmkapis, nagu ikka juustukoogid. Täitsa maitsev oli. Ütlesin juba või? No igatahes, proovige! :) Ise ihaldaksin õige pisut õhulisemat juustuosa, mitte nii kreemjat.

5 kommentaari:

irmasista ütles ...

kas sa panid piparkoogi maitseainesegu vöi segasid ise kokku? mis sa täpsemalt panid?

ütles ...

Vaata seda nami-nami linki, paningi samu asju - nelki, kardemoni, kaneeli ja siis veel suhkrut ja heledat suhkrusiirupit (järgmine kord panen tumedat). Aga oli jällegi lihtsam kui arvasin, nii et soovitan proovida.

irmasista ütles ...

piparkoogi tainas kylmas. pidin juba pool nahka panema, nii hea oli:) lisasin veel veidike ingverit ja vyrtspipart;)

ütles ...

Supercool! :) Nii lahe, kui blogist miskit kasu ka :)

irmasista ütles ...

kypsetatud:) kahel päeval ja suured kogused ja eile tegime glasuuri ka peale. väga vinge sai, peedimahlaga roosaks värvitudki. nyyd tuleb möelda, kuidas kogu see lauale valgunud glasuur sealt laua kyljest lahti saada:S