neljapäev, 13. november 2008

Lõhe kookoshelveste ja vürtsidega

Mul ei tule alati kõik toidud hästi välja. Ja sageli just külalistele süüa tehes ei ole ma üldse rahul. Toit on ok ja kõigile maitseb, aga ise tean, et tegelt päris nii see toit ei peaks olema. Eile, seevastu, tulid mul kõik asjad nii hästi välja, et lausa lust. Mõnes mõttes oleks ju hea see lõhe retsept enda teada jätta, et oleks midagi, millega üllatada. Aga teisest küljest... kõik ju mul kogu aeg külas ei käi ja siin see retsept siis on. Pärit Good Foodi väikseformaadilisest kalaretseptiraamatust, aga on olemas ka GF kodulehel.

Ahjulõhe erinevate heade maitseainetega

8 inimesele (kuigi me olime viiekesi ja üks tükk jäi alles)
aega selle valmistamiseks läheb umbes 30 minutit ja VÄGA lihtne oli teha

50 gr võid
8 kardemonikupart - seemned välja võtta ja purustada
3 spl kuivatatud kookost - kasutasin kookoshelbeid
1 punane tšilli - seemned välja ja õhukesteks ribadeks
1 spl peeneks hakitud (või riivitud) ingverijuurt
2 küüslauguküünt - peeneks hakkida
1 tl jahvatatud koriandrit
näpuotsatäis kurkumit
8 lõhefileed - mul oligi üks terve filee, millest jätkus parasjagu 8 tükiks

Sulata pannis või, lisa kardemon ja kookos ja prae umbes 2 minutit, kuni kookos hakkab pruunistuma. Lisa tšilli, ingver, küüslauk, koriander ja kurkum, prae veel minutike ja tõsta tulelt.
Aseta lõhefileed ahjupannile. Me siin panime natuke soola ka - riputasime peale ja hõõrusime sisse, natukene. Kata fileed kookoseseguga ja küpseta ahjus 13-15 minutit. 14 minutit oligi täpselt paras sellise suurusega tükkide jaoks. Ja jäi ikka megahea, ma ütlen. Poleks üldse oodanud midagi nii head. Kõik sõid ja imestasid. Laps ka (jätsin tšilli tema pärast panemata tegelikult).

Üks väike suupiste oli veel suitsugorbuušaga, Itaaliast toodud artišokisüdamed õlis, ahjupeeti juhtus jälle lauale :) koos natukese oliiviõli ja imehea palsamiäädikaga (ka Itaaliast). Magustoiduks tagurpidi õunakook, enam vähem samasugune kukkus välja nagu siin ükskord varem. Aga panin seekord kaneelikoore ja kuprad, nagu oli retseptid öeldud. Järgmine kord riputan kaneeli ja kardemoni ikkagi puruna sisse.

1 kommentaar:

irmasista ütles ...

näe, oma blogisse kirjutamise asemel kirjutan hoopis siia:)
tegin seda lõhet ja mis sa ytled, täiesti uutmoodi kogemus. aga jama oli selles, et minu kardemon ja koriander olid mõlemad jahvatamata:( aga kookos tegi oma töö hästi ära.