reede, 7. november 2008

Chai Masala

Tegin Chai Masalat, ehk siis indiapärast teed maitseainete ja piimaga ja tuli tõesti imehea. Varem olen lihtsalt nii teinud, et teen musta tee valmis, siis panen maitseained sisse ja lõpuks valan piima peale. Aga sedasi paremini tehes jääb hulga parem. Esimese korra puhul kasutasin retsepti raamatust Tee :) .

Tegin nii, valasin potti umbes 150 ml piima ja umbes 250 ml vett, lisasin 2 spl suhkrut. Lasin keema tõusta, siis lisasin veidikene riivitud ingverijuurt, veerand tl kardemoni, samapalju kaneeli ja peaaegu sama palju riivitud muskaatpähklit, viis nelki ja 2 tl musta teed. Keetsin tasakesi umbes 5 minutit ja oligi. Telliti järgmiseks päevaks ka. Aga siis panin vist vähe teed, sest kui Pärt oma teetassi tuppa ära kaotas, küsis mu käest: "kus minu piim jäi?". Aga tõesti väga väga mõnus. Iseendal tehes paneksin ingverit rohkem. Soovitan kõigile, kellele maitsed meeldivad :)

Kommentaare ei ole: