teisipäev, 26. jaanuar 2010

Kaerahelbeküpsised valge šokolaadiga


Need on lapse lemmik-küpsised. Esimene kord tuli neid tehes pannitäis õhukest küpsist, teist korda läks paremini ja kolmandal korral teadsin täpselt, kui palju võid läheb ja küpsised tulid täpset nagu peab. Retsepti leidsin Smitten Kitchen blogist. Ja samamoodi neid tegingi, nagu seal retseptis kirjas, ainult soolahelveste lisamisel ei näe vajadust. Kogused on pisut mugandatud, aga toimisid.

200 ml nisujahu
kolmveerand tl küpsetuspulbrit
veerand tl söögisoodat
veerand tl soola
175 gr võid, veidi pehmelt
200 ml suhkrut
50 ml pruuni suhkrut, veidi kokku pressitult
1 suur muna
1 tl vanillisuhkrut
500 ml jämedaid kaerahelbeid
100 gr valget šokolaadi, hakitult
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
3. Sega või ja suhkur heledaks . Lisa muna, sega hästi. Sega juurde vanillisuhkur, lisa ka jahusegu, sega hästi läbi. Lisa ka kaerahelbed ja šokolaadiktükid.
4. Vormi tainast umbes pinksipalli suurused pallikesed, umbes suure kuhjaga spl-täis tainast. Aseta üsna suurte vahedega ahjuplaadile (9-12 tk plaadile), suru veidi lamedamaks ja küpseta ahjus 13 minutit.

Kommentaare ei ole: