Eelmine kord sõime neid mungoa dali kõrvale (viimane pilt allpool)
, seekord oli üks kikerherne-porgandihautis.
Sobib ka midagi sisse panna, kui jagad taina 6ks ja küpsetad kõval kuumusel ahju keskosas ja ahi küpsetab enam vähem ühtlaselt.
Pitaleiva retsept oli see: https://www.theguardian.com/food/2020/mar/14/pitta-patter-yotam-ottolenghis-recipes-for-homemade-pitta-with-chicken-skewers-or-herb-fritters
Aga panen siia ka kirja, sest kogemus näitab, et mujal olevad asjad võivad kaduda.
Jätkub kenasti neljale, võib-olla isegi viiele.
240 ml soojapoolset vett
2 tl kuivpärmi
2 tl suhkrut
300 g tavalist nisujahu (kasutasin tüüp 405)
50 g täisterajahu (mul oli spelta, aga soovitatakse ka nt riisijahu või kikerhernejahu jne)
1 tl soola
1 spl oliiviõli
vahtu.
Lisa jahud ja sool ja oliiviõli ning sega korralikult segamini. Kui on korralikult segamini, tõsta tainas lauale ja mudi seda nii 7 minutit, kuni tainas on ühtlane ja siidine ja igati mõnus. Määri kausi servad õliga ja tõsta tainas kaussi kerkima. Puhas rätik ka peale ja lase tal tund kuni kaks kerkida, kuni tainast on kerkinud kahekordseks.
Jaota tainas 6-8ks, mul oli seekord 8 tükki, oli väga paras, aga võimalik, et selleks et nad korralikult seest õõnsaks lööks, peaks ikkagi igaks juhuks 6ks jagama. Jäta veel 20 minutiks kerkima.
Pane seni ahi sooja, mina tegin 240 kraadi juures, aga ilmselt ka 250 oleks suurepärane. Just enne tainapallide rullimist tõsta (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaat ahju soenema. Siis rulli 3-4 palli ketasteks, tõsta kuumale ahjuplaadile ja pane ahju. Küpseta u 5 minutit, kuni leivad on kuldsed ja puhvis. Mul need, mis olid ahju tagaosas kerkisid kenasti puhvi ja seest tühjaks (pildil on ahjuplaat juba ringi keeratud), eesotsas olnud puhvi ei kerkinud. Võta plaat ahjust välja ja küpseta ülejäänud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar