kolmapäev, 22. aprill 2020

Naan

Ei ole mingi põhjust jätta indiapärane roog ilma isetehtud lameleivata. No et kui lihtsalt tõesti ei taha, siis ehk. Aega nendele väga ei kulu ja nii mõnus on kastet mòne lameleivaga kokku kraapida.
Olen küll peamiselt juuretisesaia lainel, aga pita tegin kuivpärmiga ja retsepri järgisin siit: https://www.weekendbakery.com/posts/favorite-flatbreads-indian-naan/


Tee tainas valmis nii 5 tundi enne, kui neid laual tahad näha

420 g nisujahu
7 g soola
2 g kuivpärmi
115 g jogurtit või piima (mina kasutasin alma maitsestamata jogurtit)
175 g vett
võid leibade pintseldamiseks
Sega kõik kokku ja sõtku 4-5 minutit. Tainas tuleb üsna pehme. Käte külge kleepumise vastu kasutan mõnikord õli, mõnikord jahu. Pintselda kauss õliga, pane tainas kaussi, toidukile peale ja jäta 4 tuniks kerkima.
Nelja tunni pärast jaga tainas portsudeks, Weekendbakery soovitas 4-6, mina tegin 8. Jäid sellised mõnusa suurusega minu meelest. Jäta pallid veel 15-20 rahule ja pane ahi sooja. Eelmine kord pitsaiadega ei julgenud täisvõimsusega küpsetada, seekord aga panin ahju täiskuumusele, ehk 275 kraadi. Pane ahju ka ahjuplaat, millel kavatsed naani küpsetada. Mulju ja sikuta pallid piklikuks ja lamedaks. Aseta ahjuplaadile (määrisin ka võiga üle, kuigi algretseptis pidi pallid üle pintseldama) ja küpseta 4-5 minutit. Võta välja ja pintselda (uuesti) võiga.


Kommentaare ei ole: