Jätkub napilt neljale. Kui muud süüa pole ja pakud õhtusöögiks, siis kolmele.
oliiviõli
2 keskmist baklažaani (u 700 g)
150 g fetat
150 g toorjuustu
3 vabapidamisel kana muna
60 ml 35% rõõska koort
150 g mingeid mõnusaid väikseid tomateid (mul olid miskit piklikud magusad väiksed ploomtomatid, meeldis)
oregano lehti (kasutasin kuivatatult)
1 1/2 tl zaatarit (siuke maitseaine, tellisin Umamist)
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 210 kraadini. Lõika baklažaanid nii 2 cm ketasteks. Aseta küpsetusplaanidile, pintselda ohtra oliiviõliga, puista üle soola ja musta pipraga. Küpseta baklažaane u 40 minutit, kuni need on pehmed ja kuldsed, isegi natuke pruunikad minu arust. Alanda temperatuuri 170 kraadini.
Sega kokku munad, feta, toorjuust, nii et kõik on enam vähem ühtlane. Fetast mul jäid ikkagi tükid ka ja sobis kenasti, aga ilmselt köögikombainiga vms saad ühtlase paksu segu.
Aseta baklažaanid nüüd küpsetusvormi, kuhu nad mahuvad mõnusasti külg külje kõrvale. Tomatid pista kõikjale nende vahele ja puista kõik oreganoga üle. Vala peale juustusegu, puista veel kord üle oreganoga.
Küpseta 170 kraadises ahjus u 40 minutit, kuni juustusegu on tahenenud ja kuldne. Võta ahjust välja ja lase jahtuda toatemperatuurini. Sega zaatar oliiviõliga ja pintselda oma pirukas üle.
Ma ei oska enam üldse toitu pildistada. Aga mulle tundub, et mingi pilt peaks ikka olema, saab ikka parema ettekujutuse, mida oodata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar