esmaspäev, 13. aprill 2020

Olen viimasel ajal tarvitanud üsna pöörases koguses nisujahu - pitad jms, juuretise ja saiakatsetused, ühed ebaõnneatunud kuklid, pannkoogid, popikud... brrr.
Siis selline jääkidest lõuna tegi meele ja kõhu eriti rõõmsaks (kuigi üldiselt "mis need jäägid on?" Vt lähemalt, st üldiselt on vähe selliseid jääke, millest annaks uusi roogasid teha. Jääb järgi nt suppi võ pastat vms, millest saab järgmine päev ka väikse eine, aga mitte nagu toiduaiakirjades need rubriigid, et mida kavalat valmistada jääkidest). Pärast pildistamist lisasin sinna veel teiste tortiljadest üle jäänud salatilehti, tomatit, kurki ja tsipakese palsamiäädikat. Supermõnus.
Aga!
Soovitan proovida tervelt küpsetatud bataati. Tavaliselt teen bataadifriikaid, tervet bataati olen küpsetanud varem lõkkes. Aga tulid ka ahjus suurepärased. Väiksemad bataadid sobivad imehästi. Määri need õli ja rohke soola-pipraga kokku ja pista nii kaheks tunniks madalal kuumusel ahju, u 150-160 kraadi. Küllap sobib kõrvale hästi mõni jogurtist kaste, küüslaugu või kurgiga. Mul olid täitsa niisama. Seeveerisin koorega, aga loort ei söönud, kuigi vist oleks ka võinud. Täna libistasin bataadi koore seest välja. Esimesel päeval sõime lisaks praetud polentat (mis natuke ebaõnnestus, aga maitses võrratult, nii et katsetan veel, üks killuke jäi tänaseks ka, pildil kohe bataadi kõrval), täna siis kiirelt keedetud ja või ja küüslauguga üle praetud brokoliga, mis maitses ka imeliselt.


Kommentaare ei ole: