teisipäev, 10. aprill 2012

Hõrk ja lihtne sidrunikook


Raamatust (mu parimast kookide raamatust) Magustoidud pärit sidruniruudud. Üsna vähese vaeva tõesti hõrk ja maitsev kook. Tegin seda juba jaanuaris, õnneks leidsin pildi ja kogu õndsus meenus taas. Õnneks meenus väikese pingutuse peale ka see, kust retsept pärit oli :) Julgen soovitada!

Tainas
160 g võid
100 g suhkrut
200 g jahu

Kate
5 kergelt lahti klopitud muna
330 g suhkrut
80 ml sidrunimahla (1,5-2 sidrunit)
1,5 tl riivitud sidrunikoort
40 g jahu
2/3 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata küpsetuspann küpsetuspaberiga.

Vahusta võid ja suhkrut, kuni segu on hele ja õhuline. Sega hulka jahu. Suru tainas koogivormi põhja ja küpseta 20 minutit, kuni tainas on kuldpruunikas. Lase tainal veidi jahtuda.

Vahusta muna ja suhkrut, kuni segu on hele ja õhuline Sega hulka sidrunimahl ja -koor. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning sega tasapisi munasegu hulka. Vala tainas jahtunud põhjale ja küpseta 25 minutit, kuni kate on enam vähem tahkestunud. Lase vormis veidi jahtuda ja lõika siis lahti.

Kommentaare ei ole: