reede, 7. mai 2010

Panna cotta ehk Itaalia kooretarretis


Eile selgus, miks toidu pildistamine TEGELIKULT hea on. Tõmbasin pilte arvutisse ja vaatasin ka juba tehtud pilte ja siis leidsingi sealt naadipiruka pildi ja panna cotta pildi ja kahjuks ka veel vanemaid pilte, kus on igasuguseid häid toite, aga kahjuks juba meelest läinud. Ühesõnaga, aitavad kiirel ajal meeles pidada, mis on maitsev ja tasub uuesti teha. Hetkel on aega. Vist. Või siis võimalust mingite asjade eest eemale põigelda.

Pildil on üks uskumatult lihtne panna cotta. Mul on justkui meeles, et seda saab ka pisut keerulisemalt teha. Aga siin see lihtne retsept nami-nami retseptikogust.
10 g želatiini
2 spl külma vett
6 dl 20% rõõska koort - kasutasin koos 15% ja 35% koort
50 g tuhksukrut
poole sidruni riivitud koor

Lahusta zelatiin külmas vees. Kuumuta koor peaaegu keemiseni (ära keeda). Vispelda hulka tuhksuhkur ja lahustunud želatiin. Lisa riivitud sidrunikoor. Lase jahtuda ja vala magustoiduvormidesse. Hoia külmkapis, kuni segu on tarretunud.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Ma tegin täna just seda pisut keerulisemat varianti :) Õhtul tuleb üks sugulane külla, siis serveerin koos röstitud rabarbriga :)