On olnud kaks asja, mida polnud katsetanud, aga kogu aeg olen mõelnud, et prooviks - kinoa ja bulgur. Bulguri proovisin ära, väga meeldiv! Pildil on eespool bulgur otse pakist ja tagapool leotatud ja salati sees roosaks värvunud bulgur. Valmistamine käib nii, et valad bulgurile kuuma vee peale ja lased pool tundi kuni tund aega seista. Palju see ei paisu, nii et mingit hiigelkaussi pole vaja (nagu mina igaks juhuks võtsin).
Bulgurit saadakse umbes nii, et nisuterad keedetakse, kuivatatakse ja purustatakse. On ka silma jäänud, et bulguril olla kõrge toiteväärtus.
Ilmselt kõige tuntum roog bulgurist on tabbouleh, milles on lisaks bulgurile rohkel münti, peterselli, tomatit ja sidrunimahla. Tehakse ka täidiseid (nt tomatisse), pilaffi, suppe..
Mina tegin alustuseks lihtsa salati ahjus küpsetatud peedist, kergelt läbi praetud sibulast ja paprikast . Lõpuks kuumutasin pannil läbi ka kirsstomatid ja lisasin neid ka. Veidike palsamiäädikat ja õli, pipart. Mõnus oli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar