reede, 14. mai 2010

Lihtne tuunikalapasta tomatiga



Ei ole siia seni kirja pannud lihtsa tomati-tuunikalapasta retsepti. No sest see on nii lihtne eks. Aga samas nõudlust retsepti järele on.

mingit sorti pastat, mina kasutan enamasti pennet

1 sibul (hea oleks punane sibul, aga sobib ka valge)
1 küüslauguküüs
praadimiseks oliiviõli
1 purk purustatud tomateid (400 g) või tomatipüreed ja värskeid tomateid või ükskõik milline kombinatsioon nendest
väike peotäis basiilikulehti
1 tuunikalakonserv (soolvees või õlis, purustatud või tükid)


1. Pane pastakeeduvesi keema. Lisa ka soola. Kui vesi keeb, vala juurde pasta ja keeda poolpehmeks.
2. Haki sibul, kuumuta pannis veidi õli ja prae sibulat kergelt, kuni see muutub läbipaistvamaks. Praadimise ajal haki ka küüslauk ja lisa sibulale, kui sibul on juba u 5 min praadinud. Lisa tomatid ja kuumuta vaikselt veidike (mina kuumutan enamasti u 7-10 minutit vist). Haki basiilik, lisa tomatikastmele. Lisa ka maitse järgi veidike suhkrut, soola ja pipart. Kõige lõpuks lisa tuunikala ja kuumuta läbi.
3. Mina segan kastme tavalisel pasta hulka, nii et kui kaste on valmis ja pasta keenud, valan pasta kastme juurde, segan läbi ja kui on lisan veidi kuumutama kirsstomateid. Kuumutan kõik läbi ja ongi valmis. Lõpuks peale ka veidi musta pipart ja basiilikut.

Kommentaare ei ole: