esmaspäev, 1. juuni 2009

Rabarber ja vahukoor

Selle magustoidu nimi oli Good Foodis Rhubarb syllabub. Syllabub, nagu ma aru saan, erineb lihtsalt vahukoorest selle poolest, et sisaldab väheke valget veini või šerrit. Rabarbrid valmistasin mingil umbluu meetodil, sest retseptis esitatud õpetus jäi minu jaoks häguseks, umbluu variant tundus paremini toimivat. Apelsin annab rabarbrile mõnusalt tugeva maitse ja vahukoor on ka natuke teistsugune. Soovitan proovida.

Vaja läheb
1 apelsini mahl ja koor
100 g suhkrut
u 500 g rabarbrit
2 kardemonikupart
1 vanillikoorepoolik
(algretseptis oli tähtaniis, kuid vanilli polnud)

200 ml vahukoort
1 sidruni mahl ja veidi koort ka
3-4 spl Grand Marnieri, kuiva šerrit või valget veini
50-100 g suhkrut

Lõika rabarber jupikesteks ja pane koos apelsinimahla, -koore, kardemoni, vanilli ja suhkruga pannile või potti ja kuumuta tasakesi, kuni rabarber pehme. Võta rabarber välja ja tõsta magustoidukaussidesse. Kuumuta mahla veel veidi, kuni see on pisut kokku keenud. Vala mahl rabarbrite peale ja lase üsna maha jahtuda.

Vahusta koor (olen viimasel ajal mikseri kannu ja vispli sügavkülma pannud enne vahustamist, läheb ilusamaks vahuks küll) koos sidruni, alkoholi ja suhkruga. Tõsta jahtunud rabarbritele ja veel külmkappi mõneks tunniks seisma.

Kommentaare ei ole: