teisipäev, 16. juuni 2009

Pilaff

Kuna The Cook´s Booksis olen jõudnud terade ja kaunadeni, tekkis jälle isu miskit proovida. Seekord siis pilaffi põhiretsepti, kuhu üllatuslikult ei läinudki suurt muud kui sibulat ja riisi :) Mõned lisandivariatsioonid olid ka esitatud, millest ükski ei sisaldanud progandit. Mina panin siis porgandit ja tomatikastet :) (oli karbi sees, Tsink Plekk Pangest ostetud toidust üle jäänud - tomat ja mingi roheline maitsetaim vist). Toit õnnestus suurepäraselt ja riis jäi täiesti võrratu. Lisaks tegin meestele lihapalle enam vähem kolme retsepti peale kokku ja tundub, et suurt vahet pole, mida sisse panna :)
Vaja läheb ahju ja sellist kaanega potti, mida võib ahju panna.

Retseptid siis siin:

Pilaff
50 gr võid
1 väike sibul
180 gr pikateralist riisi
375 ml puljongit - kasutasin ökopuljongikuubikut ja lisasin pisut soola

Pane ahi sooja (oi, alles nüüd märkan, et retseptis on 160 kraadi vaja, mul oli 180).
Haki sibul peeneks. Valmista teises potis puljong (ehk keeda vesi ja lisa kuubik).
Võta selline pott, mida saaks ahju ka panna (mul on too hea emailitud malmpott). Sulata potis või, lisa sibul ja prae keskmisel kuuumusel pehmeks. Kui tahad miskit juurde panna, siis praegu oleks paras aeg lisada ka porgand ja tomatipüree/pasta/purustatud tomatid. Kuumuta läbi, lisa riis ja sega korralikult läbi.
Vala kuum puljong riisile peale, sega üks kord ja lase pliidil keema tõusta. Pane potile kaas peale, tõsta kuuma ahju ja küpseta seal 18-20 minutit, kuni riis on pehme ja kogu vedelik kadunud. Sega läbi, maitsesta ja serveeri. Jee!


Lihapallid täiesti suvaliselt

400 gr veisehakkliha
100 ml vahukoort (poes sirvitud kokaraamatust olnud lihapallide retseptist :)
1 tl sinepit (ühest nami-namis olnud kreeka lihapallide retseptist)
punet (sealt samast kreeka lihapallide retsepist)
soola-pipart
riivsaia

1 kommentaar:

irmasista ütles ...

Esimese retsepti kohta - köik lihtne on geniaalne ja meie muudkui arvasime, et pilaff käib tomatiga:)