kolmapäev, 10. juuni 2009

Kookoskattega rabarbrikook


Minu selleaastane rabarbrikook.Tegelikult siin pildil natuke teistsuguse moega, kui enamasti välja on kukkunud, pealt kuidagi ühtlasem ja tahkem Kui eelmise aasta lemmik oli mandlikattega rabarbrikook, siis sel aastal juhatab vägesid kookoskattega rabarbrbikook. Retsepti leidsin nami-namist ja uskumatult kombel isegi pähe jäänud mul. Niisiis...
Kookoskattega rabarbrikook
Põhi
150 g võid
300 ml jahu
50 ml suhkrut
2 tl külma vett
Näpi või, jahu ja suhkur segamini. Lisa vesi, pigista tainast veel veidi ja suru siis koogivormi põhja ja äärtesse ning tõsta külmkappi.
Täidis
500 g rabarbrit
2 spl tärklist
2 spl suhkrut
4 spl kookoshelbeid
Haki rabarber u 1,5 cm juppideks. Sega kausis tärklise, suhkru ja kookoshelvestega.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta tainas 15 minutiks ahju küpsema. Samal ajal valmista koogile kate:
Kate
2 muna
200 ml suhkurt
200 ml kookoshelbeid
Vahusta muna suhkruga kergelt vahuliseks. Lisa kookoshelbeid.
Võta kook ahjust, tõsta peale rabarber, lisa muna-kookosekate ja tõsta 30 minutiks ahju küpsema.

Kommentaare ei ole: