esmaspäev, 9. veebruar 2009

Sibula-juustupirukas


Lahtine pirukas tuli ka väga väga maitsev. Tainaks kasutasin kukeseenepiruka tegemisel tuttavaks saanud tainast ehk:

100 gr võid
50 gr riivitud juustu
2 dl jahu
kuni 0,5 dl külma vett

Kõik koostsianed tuleb lihtsalt kokku segada-suruda-sõtkuda, vett tunde järgi. Ja siis vormi suruda. Põhja ja veidike äärtele ka.
Tainast tehes jäi seekord vesi kahe silma vahele ja tainasse ei jõudnud. Oli päris mure, aga väga hea ikkagi. Võib ette küpsetada, ma seekord ei küpsetanud, aga ilmselt mõistlik oleks. Kasutasin seekord väiksemat vormi, 24 cm läbimõõduga.
Täidiseks viilutasin umbes 6 punast sibulat. Hautasin võis pehmeks, lisasin natuke soola-pipart ja shukrusiirupit. Tõstsin pirukapõhjale. Segasin kausis kokku 3 muna, 2 dl vahukoort, u 150 gr kodujuustu, riivitud parmesani, riivitud tavalist juustu. Oleks kitsejuustu olnud, oleks seda pannud. Jällegi soola ja pipart ja panin natuke ka kuivatatud basiilikut. Valasin muna-koore-juustusegu sibulatele peale ja küpsetasin pirukat 190 kraadi juures üle poole tunni. Küpses kauem kui oleks oodanud, ilmselt väiksemast vormist tuleneva kõrguse tõttu.

Kommentaare ei ole: