teisipäev, 15. juuli 2008

Vaarikakook valge šokolaadiga

Vallatu vaarika kook valge šokolaadiga (ilmunud Oma Maitses u 2006 aastal, siin väikeste mugandustega)

Põhjaks:
180 gr (digestive või kaera-) küpsiseid
100 gr võid

Täidiseks:
200 gr valget šokolaadi
200 gr maitsestamata toorjuustu
3 dl vaarikaid (sobivad ka külmutatud ja mina tegin tegelikult maasikatega)
2 dl kohupiima
1/2 dl suhkrut
1 spl sidruni mahla
1 spl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort
2 spl želatiini (ma panen tavaliselt vähem või siis üldse mitte ja loodan, et šokolaad kooku koos hoiab)
4 spl vett (želatiini lahustamiseks)

Võib juurde teha ka kastme, vaarikatest. Mina pole teinud
5 dl vaarikaid
veidi suhkrut
vaarikalikööri

1. Purusta küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga ning vajuta lahtikäiva koogivormi põhja. Mulle meeldib põhja õige pisut küpsetada (umbes 5 minutit 180 kraadi juures). Tundub, et siis ei lähe põhi liiga nätskeks. Aga OM-i retseptis ei olnud vaja küpsetada.
2. Leota želatiin külmas vees.
3. Sulata vesivannil valge šokolaad.
4. Sega kokku toorjuust, kohupiim, pool suhkrust ja vanillsuhkur. Vahusta vahukoor ja sega see viimasena hulka.
5. Pressi sidrunist mahl ja sega see želatiiniga. Vala vedelikusegu peene joana toorjuustu-šokolaadisegusse.
6. Kõige viimasena sega juurde terved vaarikad ning vala täidisesegu küpsisepõhjale.
7. Lase koogil külmkapis 4-5 tundi tarduda.

Kastme valmistamiseks püreeri vaarikad ning maitsesta suhkru ja likööriga.




Kommentaare ei ole: