esmaspäev, 28. juuli 2008

Peedipasta

Mõte peedipastast ei tundu ahvatlev, aga uskuge mind, see on maitsev! Tõeliselt mõnus.



3 peeti
1 kaneelikoor
oliivõli
2 šalottsibulat või üks tavaline
1 küüslauguküüs
125 ml valget veini
250 ml puljongit
250 ml hapukoort
1 spl värsket tilli
1 spl mädarõigast
400 gr tagliatellet
soola, pipart
parmesani

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Pese peedid, kuivata ja aseta fooliumi keskele. Raputa peale soola, pipart ja suska juurde kaneelikoor.
3. Paki peedid kokku ja pane umbes 45-60 minutiks ahju või kuni on läbi küpsenud ja pehmed.
4. Kui peedid väljas, lase natuke jahtuda, seejärel koori ning lõika kuubikuteks.
5. Aja pann kuumaks, lisa õli ja sibul-küüslauk. Prae mõõdukalt, nii et küüslauk ei kõrbeks.
6. Lisa pannile peet, siis valge vein ning seejärel puljong. Lase keema ning keeda tasakesi, kuni vedelik on vähenenud pooleni algsest kogusest.
7. Lisa hapukoor ja jätka keetmist tasasel tulel, kuni kaste on üsna paks.
8. Lisa till ja mädarõigas ja sega hästi läbi.
9. Serveerimiseks tõsta tagliatelle taldrikutele, tõsta kaste peale ja lõpuks lisa mõned õhukesed laastud parmesani.

Retsept pärit bbc.co.uk/food-ist, autoriks Simon Rimmer

Kommentaare ei ole: