neljapäev, 17. juuli 2008

Kikerherne-spinatisupp

Juba ammune lemmiksupp raamatust Vegetarian, koostanud Linda Fraser.
Kirjutan retsepti siia nii nagu raamatus on, ise teen nüüd juba nii kuidas juhtub, jätan üht teist ära, kui pole käepärast või muudan koguseid, kuidas tuju on. Nt teen mõnikord ilma kartuliteta või panen vähem küüslauku jms.

Oliivõli
4 küüslauguküünt
1 sibul (hakkida jämedalt)
2 spl jahvatatud vürtsköömneid
2 spl jahvatatud koriandriseemneid
1,2 liitrit köögiviljapuljongit
350 gr kartuleid (need tuleb lõigata kuubikuteks) (ise panen tavaliselt umbes 2-3 kartulit)
1 purk (425 gr) kikerherneid
1 spl maisitärklist (pole ise kunagi pannud)
150 ml vahukoort
2 spl tahinit (seesamiseemnepasta, Stockmannist või mahekaupade poest võib leida)
200 gr spinatit (ribastada)

1. Kuumuta potis õli ja prae sibulat ja küüslauku u 5 minutit, kuni need on pehmed ja kuldpruunid.
2. Sega hulka vürtsköömned ja koriander ning kuumut veel minuti jagu.
3. Vala hulka puljong ja lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Lase keema tõusta ja keeda siis tasasel tulel 10 minutit, kuni kartulid on enam-vähem pehmed.
4. Sega kokku vahukoor ja tahini. Lisa supile kikerherned, spinat ja vahukooresegu ning keeda veel u 2 minutit.
5. Maitsesta soola ja pipraga.

Super! :)

Kommentaare ei ole: