esmaspäev, 23. märts 2020

Rooskapsad

Küllap ma pole ainus, kelle kohtumised rooskapsaga on olnud pigem heidutavad kui innustavad.
Seda kummalisem on, et viimati maale minnes, kui oli oluline võtta kaasa just täpselt see, mida seal päeval süüa, st kaasavõetu oligi ainus toit, haarasin poest kotitäie rooskapsaid. Teistele tuli kaasa veel veel miski kanašašlõkk karrikastmes ja lisaks pitasaiad, riivjuust ja murulaugu sulatatud juust.
Või tahtsin võtta kodust, aga unustasin.

Rooskapsad loputasin ära, eemaldasin môned pealmised lehed ja panin koos õliga pannile. Algul küpsetasin grillil, siis trügis sinna šašlõkk, nii et kolisin kapsastega lõkkele. Praadisin neid vast kokku nii 15 min, kuni need olid umbes poole peale pehmed. Riputasin soola peale ja need olid imelised.



Kommentaare ei ole: