neljapäev, 18. august 2011

Köögiviljad ahjuvormis koos tatraga

Mul oli (on siiani tegelikult) mõnusaid värskeid peete ja porgandeid ja kartuleid ja kabatšokki ja aedube ja veel imeliselt lõhnavaid tomateid - vot sellist nämmat kraami. Tahtsin neist teha igasuguseid asju, lõpuks panin peedi, kartulid,porgandid ja kabatšoki koos ahju, midagi lisasin maitseks ka. Vahepeal proovisin, kas on küps. Ei olnud. Mõtlesin, et tahaks mingit teravilja hulkam näiteks riisi... või siis hoopis kinoat. Äkitselt taipasin, et siia sobiks midagi tumedamat, haarasin tatra, lisasin seda ühe kuhjaga peotäie, natuke veel vett ja soola, segasin läbi ja tõstsin poti uuesti ahju. Mulle meeldis see toit väga. No tegelikult mitte midagi revolutsioonilist või tapvalt hõrku, aga väga mõnus sellegipoolest. (Muidugi jäi mage, aga sojakaste sobis maitsestamiseks väga hästi.) (Ja minu meelest oleks tatart võinud vabalt ka rohkem olla).

Kommentaare ei ole: