teisipäev, 16. november 2010

Juustukoogitäidisega brownie´d


Need brownie´d on sealt mu tõlgitud kokaraamatust, mis nüüd ka ilmus. Mul siin on teised kogused ja glasuuri pole. Üsna palju tegemist oli koogiga ja aega läks palju ja musti nõusid tekkis ka kõvasti. Aga teisalt, ei olnud ka midagi keerulist ja mulle täitsa meeldis. Ja kõigile maitsnutele meeldis ka väga.

Juustukoogitäidisega brownie´d

Juustukoogitäidise jaoks
250 g toorjuustu
140 g kohupiima
60 g suhkrut
15 g nisujahu
1 muna
2 munakollast

Šokolaadisegu jaoks
150 g pekanipähkleid, hakitult - olude sunnil panin india pähklid, need läksid päris nätskeks
125 g nisujahu
4 muna
300 g suhkrut
200 g küpsetusšokolaadi
250 g võid

1. Mul oli küpsetamiseks 23x28 ahjupann. Kata vorm küpsetuspaberiga ja kuumuta ahi 170 kraadini.

2. Sega kõik juustutäidise koostisained suures kausis kokku. (ah, mulle meeldivad sellised juhised - sega kõik kokku :)

3. Valmista šokolaadisegu. Sega pähklid kausis jahuga. Sega teises kausis munad, näpuotsatäis soola ja 150g suhkrust. Vahusta heledaks ja vahuseks ning lisa siis vähehaaval ülejäänud suhkur.

4. Sulata šokolaaditükid veevannil. Kuumuta võid, kuni see hakkab vahutama ja vispelda siis aegalselt hulka šokolaadi ja segage, kuni segu temperatuur jõuab 40 kraadini. Jäta jahtuma.

5. Sega 2-3 spl munasegu šokolaadi ja või hulka ning lisage siis ülejäänud muna väga ettevaatlikult justkui voltides sisse, jälgides, et õhk välja ei läheks. Sega samamoodi hulka ka jahu-pähklisegu. Valage ettevalmistatud koogivormi.

6. Kokaraamatus oli juustukoogitäidise ja šokolaadisegu ühendamiseks selline õpetus: tõsta juustusegu suurde, mustriga otsikuga tordipritsi. Suru 2cm portsud väikeste ühtlaste vahedega šokolaadisegusse. Minul see ei õnnestunud, valasin täidise lihtsalt šokolaadisegu peale ja segasin lusikaga laiali.

7. Küpseta 35-40 minutit. Kui kook hakkab keskelt tahenema, võta ahjust välja. Serveeri jahtunult.

Kommentaare ei ole: