esmaspäev, 4. mai 2009

Sõrnikud


Mõtlesin just alustada umbes sellist juttu, et lapsepõlvest eriti toidumälestusi pole, aga siis meenusid ema tehtud imelised kotletid, maisipulgakook ja üleküpsetatud jäätisetort, mida koos sai tehtud... No ja sõrnikud, muidugi.
Eile hommikul ärkasin üles ja hakkasin sõrnikuid tegema, veider, ausalt öeldes. Heitsin paarile retseptile pilgu peale ja segasin 250 gr kohupiima 1 munaga, lisasin u 50 ml jahu ja lusikatäie suhkrut. Veeretasin sõrnikuid õrnalt jahus ja praadisin. Sain täpselt paraja koguse täiuslikke sõrnikuid. Sõime hapukoorega. (Mäletan, et ammustel aegadel sai söödud nii et mõni hapukoorega, mõni moosiga ja siis kindlasti ka nii hapukoore kui moosiga). Nii imehea oli!

3 kommentaari:

irmasista ütles ...

Ostsin ka eile eesti poest kohupiima ja no nad on kohupiimapaki ka kokku kuivatanud - tere kohupiim on 200 g, nii on ka vöi ja muude pakkidega, ikka tunned käes, et väiksemaks on jäänud ja kaalu uurides saad kinnitust. Ma hakkan siis ka sõrnikuid tegema, vaatame mis mees selle peale ütleb:)

ütles ...

Irma, kas tegid sõrnikuid siis? Ei mäletagi, mis kohupiim mul oli, Tere polnud.. aga muidu 250 gr, mingi kollane pakend.

irmasista ütles ...

tegin. kahekordse koguse. yks kohupiim oli vanilje. sörnikuid sõime moosi ja hapukoorega. keeruline oli neid vormida, sest taigen oli nii vedel, ei tea, kas panen järgmine kord rohkem jahu:S