teisipäev, 12. mai 2009

Kohupiimaküpsised

Siit ja sealt kuuldud kohupiimaküpsised said lõpuks tehtud. Natuke vaatasin nami-nami retsepti ja siis vaatasin perenaine.ee retsepti ja siis saatis Irma mulle retsepti ja kokkuvõttes panin kõik asju suhteliselt umbes ja jäin küpsistega väga väga rahule. Sellised, et esimene amps tundub mittemidagiütlev, aga siis sööd järjest 10 tükki, ja mitte sellepärast, et aru saada, kas on hea, vaid ikka sellepärast, et ongi jube hea :) Kuna teiste allikate retseptid on ülevalt linkidest kättesaadavad, panen siia Irma antud retsepti. Tegevusjuhise lõpp on mu omalooming.

Kohupiimaküpsised

200 g kohupiima
100 g võid
6 dl jahu
30 mandlijahu - purustasin mandlihelbed uhmris
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
näpuotsatäis soola

Sega küpsetuspulber jahuga, murenda vöi-jahu-suhkur, lisa kohupiim ja mandlijahu. Sega läbi. Kui oskad või tahad rulli lahti, lõika rõngad ja voldi kokku. Kui ei oska, nagu mina, vooli vorst, vajuta veidi laiaks ja lõika mõnusad 1 cm viilud. Kasta suhkrusse ja küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit.

Viisin küpsiseid jällegi peamiselt kingiks, väike karbitäis jäi autos söömiseks ja niisama külla viimiseks ja pilti ei olnud üleüldse mahti teha. Arvestades siiski küpsiste headust, teen neid varsti uuesti. Olekski juba teinud, kui külmkapis olnud kohupiima säilivusaeg poleks eelmisse nädalasse jäänud..

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

juba mõnda olen tahtnud nende küpsiste kohta öelda, et näevad välja suhteliselt mittemidagiütlevad, aga on tegelikult ikka niii maitsvad, et väga raske on söömist katkestada:)
ja et ammu pole ühtegi küpsiseretsepti siia juurde tekkinud;)