laupäev, 24. jaanuar 2009

Kihiline salat

Mmmm... polnud ammu teinud seda kihilist peedi-juustusalatit, sest kuidagi tüütu tundub. Igasuguseid asju on vaja osta ja keeta ja koorida ja riivida ja... ja noh, ega tegelt muud polegi :) No ühesõnaga, tuletas mulle meelde seda salatit Pille oma blogis ja nüüd tundus sobiv hetk salati kallale asuda.

Kasutasin salati jaoks:
5 väikest kartulit
pikk värske kurk
mõni muna (mul oli seekord üks, aga see oli ilmselgelt liiga vähe)
2 peeti
parajalt suur tükk juustu
pakk hapukoort
majoneesi

Kartuleid ja muna on vaja keedetult. Peeti oleks parem küpsetada ahjus.
Riivi kartul, peet, juust ja kurk. Lõika munad viiludeks või purusta kahvliga.
Ma ei tea, milline oleks ideaalne kihtide järjekord, aga mingitel arusaamatutel kaalutlustel panin kaussi kõigepealt kartuli, siis kurgi, hapukoore, majoneesi (kuigi parem oleks need enne kokku segada), peedi, juustu, hapukoore, majoneesi ja munad. Kata kauss toidukilega ja tõsta külmkapp seisma.

Salat sobib süüa küll juba mõned tunnid hiljem ja jägmisel päeval on ta parim.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

ma tegin ka seda ükspäev... nii hea tuli.

ütles ...

tere! :) hea jah... Aga selgus, et toasoojalt siiski tunduvalt parem kui külmkapist võetuna.