pühapäev, 28. september 2008

mulle-meeldib õunakook

Mulle meeldib, kui kook on rammus või tummine või kuidagi... mitte kerge. Ja korra tegin ühte kooki ühest blogist.. Selle koogi peal olid kreeka pähklid ja sulatatud iiris. Kook kõrbes ära, aga maigu sain suhu ja nüüd oli isu veel midagi sellist teha, aga et see iiris oleks koogi sees. Tegin nii:
Sulatasin potis umbes 100 gr võid, valasin kaussi ja segasin klaasitäie suhkruga. Lisasin poolteist teelusikatäit küpsetuspulbrit, supilusikatäie kaneeli, segasin ilusti segamini. Siis kloppisin juurde kaks muna ning lõpuks vaheldumisi umbes tassitäis hapukoort ja tassitäis jahu ja tassitäis maisimannat (lihtsalt seepärast, et jahu sai otsa...aga maisimanna mulle meeldib koogi sees). No ja siis muidugi õunad, suhteliselt suured tükid (nagu selle õunalõikuriga tulevad) - segasin ka taina sisse. Ning päris lõpuks sulatasin väikse hunniku iiriseid (vist kusagil 12 ringis), millele lisasin sutsu piima (oleks vahukoort lisanud, kui oleks olnud) ja selle segasin ettevaatlikult ülejäänud taina hulka. Mitte päris segamini, püüdsin sellist siiruviirulist teha, aga vist vajus koogis ikkagi pigem põhja peale. Küpsetasin, kuni õhtust sõime ja tuligi täpselt selline kook, mida tahtsin.

Pildi tegin järgmisel päeval ja tuunisin kooki fotosessiooniks natuke... Sulatasin veel paar iirist juurde ja valasin koogile. Pildile vist tegelikult eriti juurde ei andnud, aga pärast sõin ja mõnulesin :)

Kommentaare ei ole: