Lihtsalt nii mõnus ja lihtne on ahjus peete teha. Koorid peedid ära, suuremad lõikad pooleks ja paned kõik eraldi fooliumisse ja praeguse varasügisesel ajal või siis suve lõpus, kuigi raske on praegust aastaaega suveks nimetada enam, umbes tund aega neil ahjus olemist. Talvel on natuke rohkem läinud millegipärast. Vanad peedid vms.
Ja siis pärast vaatad, mis nende ilusate tumepunaste kaneelilõhnaliste peetidega teha. Kas panna koogi sisse (vt eespool), või teha võileiba või segada vähese palsamiäädika-oliiviõliga ja lisada pisut pipart-soola... asetada peale tükike mozzarellat või kitsejuustu...või teha soolast pirukat (aaa! meenubki, see retsept vist veel vanast blogist siia transportimata, mu maailma parim peedipirukas sibulamoosiga! varsti siin :))...
Viimati, üleeile, tegin seda palsamiäädika varianti ja mul olid veel viimased külmutatud mozzarellad sulama võetud ja need sobisid nii hästi. Pärast hommikul lõikasin veel viiludena juustuleivale ja siis väike mozzarella veel kõige tipuks....mmmm, ma ütlen. Suu hakkas vett jooksma praegast...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar