laupäev, 16. august 2008

Pastakaste kabatšokiga


Olen igasuguseid asju teinud vahepeal, näiteks beseekattega punasesõstrakooki ja mingit hübriidkooki mustade sõstarde ja valetoskakattega (hübriid seetõttu, et kogemata tegin kahest retseptist kokku) ja muretainaga mustika- ja rabarbrikooki õige toskakattega, aga suhkru unustasin katesse panna ja koort läks vist vähem, nii et kokkuvõttes päris nii hea see kate ikkagi polnud, kuigi...tegelt ei viriseks, just pistsin ühe tüki veel (VEEL!) suhu ja oli hea küll.

Aga salvestamisväärseks võiks pidada hoopiski Jamie Oliveri retsepti "Beautiful courgette carbonara" järgi tehtud makaronitoitu. Carbonara on muidu koorest, peekonist ja parmesanist pastakaste, siin siis kabatšokk lisaks või kabašokk singi asemel. Väike mugandus minu puhul retseptile peekoni ärajätmise näol. Ja siis muna jäi ikkagi pisut tükiline, kuigi olin juba panni tulelt võtnud, kui muna lisasin. Aga mind see ei seganud põrnugi. Kõigile maitses :) Ja pilt seal üleval on tehtud tegelikult järgmisel päeval soojendatud toidust. Ma ei tea, minu arust oli ikka veel hea, natuke praetum ainult.

Retsept:

1 suuremat sorti või 2 väiksemat sorti kabatšokki (mul oli kollane ja see jäi nii ilus :) aga retseptis on öeldud tegelt, et 6 väikest rohelist ja kollast...
4 munakollast
100 ml kohvi- või vahukoort
kaks peotäit värskelt riivitud parmesani
oliivõli
väike kimp värsket tüümiani, täpsemalt tüümiani lehti

Jamie Oliveri selgitused toiduvalmistamiseks on alati täiesti suurepärased, aga neid otseselt tõlkida küll eriti ei viitsi. Nii et lühidalt öeldes:
1. Lõika kabatšokid piklikuteks tükkideks, midagi penne mõõtu umbes.
2. Pane vesi pennede vms jaoks keema ja keeda need siis parajaks.
3. Kui oled vee just keema pannud, tee valmis kaste: sega kausis munakollased, koor ja pool parmesanist. Maitsesta.
4. Aja suuremat sorti pann kuumaks, vala sinna natuke oliivõli ja lisa kabatšokid. Maitsesta soola ja pipraga: "not just to season but to give it a bit of a kick". Lisa ka tüümianilehed ja prae kuni kabatšokk on mõnusasti pruunistunud ja pisut pehmenenud.
5. Kui makaronid on keenud, vala vesi ära, nii et natuke vett jääb kuhugi kaussi või kuhugi alles ning vala makaronid kabatšokkidele. Tõsta tulelt ja sega hulka koore-munakaste ja lusikatäis makaronikeeduvett. Sega ruttu läbi. Ära enam kuumuta, muidu muna hakkab hüübima.
Serveeri KOHE.
Mina raputasin ülejäänud parmesani ja mõned tüümianilehed kogu pannitäiele, aga võib muidugi igaüks ise peale raputada. Värskelt purustatud must pipar sobis ka veel imehästi peale.

Kommentaare ei ole: