Põhimõtteliset võib püreesupi teha ükskõik millest. Selles mõttes on mingi retsepti üles kirjutamine üsnagi mõttetu, aga eile tegin sellist:
1 porru - viilutatult
2 kabatšokki (rullkõrvitsat :) - kuubikutena
2 küüslauguküünt - hakitult
2 tomatit - kuubikutena
Praadisin porrut võis, lisasin rullkõrvitsakuubikud, küüslaugu.Varsti lisasin umbes 200 ml vett, suskasin ühe puljongikuubiku sekka, keetsin, lisasin tomatid. Tõin õuest tüümiani, punet, basiilikut, pistsin need ka sisse. Kui kõik oli pehme, võtsin poti tulelt, püreestasin supi ja oligi valmis. Tahtsin ka murulauguga toorjuustu panna, aga üks peenike hääl hüüdis nurgast "ei pane!" ja kuna see peenike hääl lubas raudselt suppi süüa, siis loobusin toorjuustust. Pärast veel natuke pipart peale ja väga mõnus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar