esmaspäev, 5. august 2019

Jogurti-tatrakauss

Pool aastat mõtlesin, et kuidas valmistada midagi sellist nagu Kohvipausi toortatra toorpuder. See oli nii mõnus ja kergelt krõmpsuv, aga kas peaks seda toortatart leotama jogurtis, või vees, või?
No igatahes võtsin nõuks proovida vees leotamist. Öö otsa leotasin, hommikul valasin kaussi maitsestamata jogurtit, vedelat mett, lisasin tatra, banaanitükke, mustsõstraid, mòned kreeka pähklid, täitsa peaaegu samasugune oligi, või vist ikka natuke teistsugune, aga igatahes absoluutselt mònus! Leotatud toortatar oli üldse väga mõnus.


Väga mònus on ka jämedate kaerahelvestega versioon, ja kiirem, sest seda ei leota tavaliselt terve öö, vaid pool tundi kuni tund enne söömist. Enamasti lisan helvestele chia seemneid, mett, banaani. Mõnikord kaneel või siis marju.



Kommentaare ei ole: