kolmapäev, 10. juuli 2019

Pildid tulid äkki liigagi edevad :)
Aga see lihtne pasta maitses muidugi hästi ka. Retsept on väga sarnane Nigella Lawsoni sidruni linguiniga. Linkida võiks iseenesest tema youtube'i videole.



Retsept siin ka. 

Sellise keskmise nelja inimese portsu jaoks paistsid need kogused enam vähem sobivat. Aga Nigella arvas, et pane tunde järgi :) Maitse, ja kui miskit tundub liiga palju, lisa teisi asju.
Ja linguini on siin kindlasti mõnusam kui penne. Mul oli otsa saanud, aga tahtsin ikka pildi ära teha ja retsepti siia ka lisada.

3 munakollast
korralik peotäis kõva juustu (Parmesani eelistatavalt)
200 ml pakk rõõska koort
1 sidrun
u 40 g võid

Pane pastavesi keema ja otsi asjad valmis. Kui vesi on keema läinud, vaata, et sool ka sees oleks. Seda võiks ikka mõnuga lisada. Lisa pasta ja valmista kaste: sega munad vispli ja kahvli läbi, isegi õrnalt vahuliseks, riivi juurde juust, lisa koor (pigem mitte tervet pakki korraga, äkki on ikka liiga palju) ning pigista juurde sidrunimahl (samamoodi, mitte ehk tervet sidrunit ühekorraga).
Kui pasta on keenud, vala vesi ära, sega juurde või ja seejärel kaste. Lõpuks, serveerimiseks või taldrikule, veel paremesani ja maitsestamiseks peterselli!




Kommentaare ei ole: