Ainuke asi et minu meelest jääb tainas pisut paks. Olen kaks korda teinud, järgmine kord peaks äkki proovima vähendama kogust või kasutama suuremat vormi. Kui siis tainas ikka rullitav jääb, aga ma arvan, et jääb. Täidist tegin niikuinii pool kogust ja ikka jäi vägagi rikkalik.
Mis puutub juustu sorti, siis retseptis on küps Cheddar, 800 g. See tähendaks pankrotti. Esimesel korral panin u 100 g miskit kõige tavalisemat juustu ja ühe Parmesani moodi kolmnurga. Teisel korral oli Saaremaa ekstra ja vist Eesti juust, kokku mitte üle 400 grammi. Piisab täiesti. Või piisab on vale sõna. Sellise juustukogusega jääb suurepärane.
Juustu-sibulapirukas
Täidis: võid, sibula praadimiseks
2 suurt sibulat
400 g mõnda kõvemat ja meelepärase maitsega juustu
2 muna 4 spl 35% rõõska koort
Tainas:
675 g jahu
1 tl soola
225 g võid
300 ml vett
1 munakollane
1. Vaja läheb u 23x29 sügavamat ahjupanni. Võib muidugi muid ka katsetada, aga mulle on sügav pann mõistlik valik tundunud ja ajakirjas oli pildil samuti selline. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Valmista täidis. Viiluta sibul, kuumuta pannil või ja prae sibul võis madalal kuumusel pehmeks. Jäta jahtuma. Riivi juust ja sega munade, koore ja sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Taina valmistamiseks sulata kõigepealt või. Vala jahu kaussi ja sega soolaga. Sega või ja vesi keedupotis ning kuumuta keemiseni. Vala siis jahu hulka ja sega puulusikaga mõnusaks tainaks. Ja nüüd kõige mõnusam osa, mida retseptis pole, aga mis on talvel niiii mõnus: tõsta see kuum tainas lauale ja sõtku ja mulju kuni sõrmedest soe varvastesse jõuab :)
4. Jaga tainas kaheks (algses retseptis üheks suuremaks ja üheks väiksemaks, mina olen enam vähem võrdselt jaganud). Rulli üks tainaports õhemaks, nii et see mahuks kenasti ahjupanni põhja. Tõsta tainas pannile, vala täidis peale, rulli teine tainas, tõsta täidisele. Suru tainaservad kokku. Klopi munakollane lahti, määri tainale. Suru piruka keskele auk ja küpseta siis ahjus 50 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun ja keskele tehtud augus mullitab juust :) Lase jahtuda, lõika viiludeks ja serveeri. Kui sööjaid on vähe, siis jätkub veel järgmiseks hommikuks, õhtuks, ülejärgmiseks hommikuks ja õhtuks ilmselt ka. Aga soojendatult, siis on hea.
1. Vaja läheb u 23x29 sügavamat ahjupanni. Võib muidugi muid ka katsetada, aga mulle on sügav pann mõistlik valik tundunud ja ajakirjas oli pildil samuti selline. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Valmista täidis. Viiluta sibul, kuumuta pannil või ja prae sibul võis madalal kuumusel pehmeks. Jäta jahtuma. Riivi juust ja sega munade, koore ja sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Taina valmistamiseks sulata kõigepealt või. Vala jahu kaussi ja sega soolaga. Sega või ja vesi keedupotis ning kuumuta keemiseni. Vala siis jahu hulka ja sega puulusikaga mõnusaks tainaks. Ja nüüd kõige mõnusam osa, mida retseptis pole, aga mis on talvel niiii mõnus: tõsta see kuum tainas lauale ja sõtku ja mulju kuni sõrmedest soe varvastesse jõuab :)
4. Jaga tainas kaheks (algses retseptis üheks suuremaks ja üheks väiksemaks, mina olen enam vähem võrdselt jaganud). Rulli üks tainaports õhemaks, nii et see mahuks kenasti ahjupanni põhja. Tõsta tainas pannile, vala täidis peale, rulli teine tainas, tõsta täidisele. Suru tainaservad kokku. Klopi munakollane lahti, määri tainale. Suru piruka keskele auk ja küpseta siis ahjus 50 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun ja keskele tehtud augus mullitab juust :) Lase jahtuda, lõika viiludeks ja serveeri. Kui sööjaid on vähe, siis jätkub veel järgmiseks hommikuks, õhtuks, ülejärgmiseks hommikuks ja õhtuks ilmselt ka. Aga soojendatult, siis on hea.
2 kommentaari:
tere
Sul on taignas vist pisike viga
2 korda v6i :)
tundub m6nus pirukas
Aitäh! oli tõesti viga ja tõesti on mõnus pirukas ka :)
Postita kommentaar